» »

Še kasko zavarovanje ali ne?

Še kasko zavarovanje ali ne?

1 2
3
»

GGGGG ::

100€ za kasko je malo in verjetno se splača. Jaz sem na prejšnjem avtu imel obvezno in kasko skupaj okoli 1300€ (s 50% bonusom na oboje). Če bi avto obdržal več kot 2 leti, sigurno ne bi dal več kasko.

ZaphodBB ::

Ja če si v taki ekonomski situaciji potem mogoče res nimaš druge možnosti, kot da sproti plačuješ po obrokih. Ampak si v buili že, če se ti avto pokvari.

Pri meni situacija izgleda tako, da vsa zavarovanja plačam z gotovino v enem obroku in si na ta način izborim dodatnih 20% popusta. Za primere, ko te užge strošek (hiša, avto, whatever) imam vedno na voljo par tisočakov rezerve. Kar se tiče nalaganja, vsa sredstva ki jih imam viška vlagam v svoj posel - ker so donosi krepko nad 4%.

Meni se riziko že izplača, zadnjih 10 let nisem ne jaz ne moja žena drugim povzročil več kot za 200€ škode (katero sem tudi poravnal iz žepa, ker sem izračunal da je ceneje, kot če izgubim premijske razrede). Sem na svojem avtu povzročil nekaj škode ja, ampak ker gre za kozmetiko imam pač obuškan avto. Ker vem, da bom imel trenutnega še par let, se ne sekiram ker bodo te buške na prodajno ceno vplivale minimalno.

Taka je moja računica.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

Buggy ::

Ok stvari glede tvoje racunice, so mi sedaj malo bolj jasne, sploh glede tvojega vlaganja denarja (ki ti je ocitno potem vedno na voljo). Ce na letni osnovi zaradi 400EUR vec vlozenega v svoj biznis lahko prispevas k boljsi produktivnosti ali pa ce s tem denarjem lahko prosto razpolagas in ga tako plementis, potem to krasno, ceprav ne razumem zakaj cene zavarovanja potem ne das raje med stroske podjetja? Verjetno imas avto pisan na podjetje in tudi kaksno kilometrino si kdaj izplacas?

Ja riziko se ti je ocitno dosedaj res izplačal. Moras pa upoštevati, da si imel sedaj srečo (naj tako ostane) in da je to stvar na katero nimas vpliva (pa ce si se tako vzoren in pazljiv na cesti), zato sem sam bolj ziheraske sorte, pripravljen raje sprejeti riziko, da se ne bo zgodilo nic in "izgubiti" sredstva v kasku, kot pa biti vedno na trnih kdaj in kako me lahko jutri, pojutrisnjem, karkoli kakorkoli preseneti. Ne maram presenecenj, ker jih imam ze tako dosti v zivljenju...pa se ko spremljam danasnje voznike, vzdrzevanost cest (pozimi je sploh veselica) sem se toliko bolj preprican, da je zame ta odlocitev vredna svojega denarja.

Zavarovanje tudi jaz placam z gotovino in zgornji primer je bil zgolj hipoteticen, saj se kar nekaj ljudi posluzuje obrokov. Z enkratnim placilom sem preko neodvisnega agenta, ki ima celo malo bolj fleksibile pogoje kot centrala, lahko najvec iztrzil 5%, seveda pa je bilo vstetih nebroj drugih popustov. Za avto nabavne vrednosti po polici 31K + 700EUR za ksenon, letnik 2008, 130KW, 2000ccm, placam z vsemi popusti Popolni kasko z 1% odbitne frasize, kritje PLUS, asistenca PLUS, zelena karta, AO+ in obvezno zavarovanje tocno 700EUR..pa nekaj centov, od tega je poplni kasko z asistenco le 350EUR..meni se ne zdi veliko glede na to kje se vozim in kaksne so bile moje dosedanje izkusnje s popravili, se posebej pa si ne znam predstavljati kam bi lahko teh 350EUR bolj pametno nalozil, brez da se prevec sekiram.

Verjamem da nas je vec takih paranoikov kot sem sam in raje vzame kasko, kot pa slabo spi in se kasneje tolce po glavi ;)

Pa resnicno hvala za pojasnila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Buggy ()

GGGGG ::

ceprav ne razumem zakaj cene zavarovanja potem ne das raje med stroske podjetja? Verjetno imas avto pisan na podjetje in tudi kaksno kilometrino si kdaj izplacas?


Sicer malo off topic, ampak ne gre tako. Ali imaš avto pisan na podjetje ali pa si izplačuješ kilometrino, če za službeno pot uporabiš svoj avto. Oboje ne gre.

ZaphodBB ::

GGGGG je izjavil:

ceprav ne razumem zakaj cene zavarovanja potem ne das raje med stroske podjetja? Verjetno imas avto pisan na podjetje in tudi kaksno kilometrino si kdaj izplacas?


Sicer malo off topic, ampak ne gre tako. Ali imaš avto pisan na podjetje ali pa si izplačuješ kilometrino, če za službeno pot uporabiš svoj avto. Oboje ne gre.

Pa še ena zadeva je, avto na firmo se ne izplača - če ne gre za vozilo, ki se uporablja izključno za službene namene. Prvič je to ena od zadev katere inšpektorji ful kontrolirajo, tako da se napake kaznujejo. Če hočeš delat vse po pravilih je pa ful engega dela, pa jajca imaš z stroški, avto se ti šteje v dohodnino (kao bonus), itd... Za povrh vsega je pa kilometrina še vedno tako ugodna, da je vsaj za zame precej bolj ugodno koristit privat avto za službene namene. Kilometrina več kot pokrije vse stroške, če nimaš ravno Mercedes AMG. Če si normiranc, tako kot jaz pa itak nima nobene veze.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

vorantz ::

Vanadium je izjavil:

Vozim golf 4, letnik 2003, prva reg. 2004 in imam vsako leto kasko pri triglavu od kar ga imam (cca 5 let).
1x na leto zihr fašem kamen v šipo cena na pooblaščencu je cirka 450€ pa ga dobim notri,
2x sem fasal kamen v žaromete (steklene leče)
2x me je toča dobila
3x so mi ga konkretno spraskali na parkingu
vsaj 4x sem dal odbijače štrihat zaradi parkirišča
14dni nazaj so mi vlamljali v avto in zjebali ključavnico za prtljažnik
4 mesece nazaj so mi tablice ukradli

Če vse skup seštejem meni se splača in dokler ga bom vozil bom imel kasko.

(aja pa pri triglavu nič ne komplicirajo z servisom na pooblaščenem VW serviseru tudi če je avto starejši od 10 let)


mislim, da bo bolj poceni za tebe, če se preseliš

D3m ::

A to si, kar tako na hitro iz riti potegnil kvazi rešitev.
|HP EliteBook|R5 6650U|
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Na cesti
854216359 (2046) jeremenen
»

Koliko plačujete za avtomobilsko zavarovanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26671195 (38786) ;-)
»

Odbitna franšiza + Obvezna odbitna franšiza??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7821628 (15720) čuhalev
»

Avtozavarovanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10525515 (20417) theBill
»

Zavarovanje

Oddelek: Na cesti
61612 (1329) SkIDiver

Več podobnih tem